Annas middagstips

Amerikanska blåbärspangkakor


1 ägg
2,5 dl lättfil
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk smält smör
några nävar blåbär

+ smör att steka i
+ lönnsirap, bär, frukt, glass, grädde, sylt eller vad man nu kan hitta på


1. Blanda mjöl, bakpulver och salt ordentligt
2. Vispa ihop ägget med filen
3. Häll ner den blöta blandningen i den torra och rör tills det är en slät smet
4. Smält en tesked smör och rör i den i blandningen
5. Häll ut två eller tre i taget cirka en decimeter i diameter stora plättar i den smörade stekpannan
6. Strö ut en halv näve blåbär på plättarna och vänd dem när den ena sidan blivit gyllenbrun (går ganska snabbt) och stek den andra sidan gyllenbrun också
7. Jag serverade med lönnsirap, grädde och jordgubbar

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se