Stickning 2.0

Nu har jag stickat en alldeles för kort, ful halsduk och ett par handledsvärmare. Mitt mål är att lyckas sticka ett par vantar, men jag känner mig inte riktigt redo för det än. Så på väg hem från jobbet stannade jag på Yll&Tyll, och köpte garn i 100% ull och tjocka rosa stickor. Det ska bli en lång mörkblå- och rosarandig halsduk, som jag faktiskt ska kunna använda. Wish me luck!

garn

6 kommentarer:

evelina sa...

hade du syslöjd i grundskolan? jag hade det och gjorde ett par jättefina lovvikavantar. det är nåt jag kan rekommendera annars, för det är lätt att sticka med tjocka trådar..

A. sa...

Ja! Jag vägrade konsekvent göra allt som sy-Inger ville att jag skulle göra, typ sticka. Jag tror hon fick mig att virka en grytlapp, som blev förkräckligt ful, för den fick ingen kärlek. Man ska inte tvinga barn att slöjda. Jamenar nu, när jag är intresserad, så kan jag lära mig! Då var jag bara intresserad av att sy kläder..
Du får gärna lära mig hur man gör lovikisarna, för det är ungefär i den stilen jag tänkt mig, men utan kanten och tofsen.. Enklare, och randiga i samma garn som halsduken.

evelina sa...

fast lovvika är mycket grövre än ull.. om du inte har ovanligt grovt ull där förstås..
jag kommer inte ihåg exakt hur man gör utan man måste bara följa anvisningar. det är som att följa ett recept, precis som att virka nåt speciellt eller sy med korsstygn..

A. sa...

Garnet jag köpte är lite lovvika-aktigt, tjockt men inte riktigt lika tungt. Jag har hittat några anvisningar på det här internetet, men jag fastnar på en detalj; markera för tummen? Jag har ingen aning om vad det innebär. Funderar på att gå till yll&tyll och fråga om ett idiotsäkert 'recept' på riktigt enkla tumvantar.

Ida Gerdemark sa...

Heja Anna! Min halsduk till brorsan är klar nu. Kommer inte ihåg om du såg nåt av den men den blev ganska fin i alla fall :)

A. sa...

Jag såg den aldrig men kommer ihåg att du stickade en! Har han fått den än?

Min är klar nu, och den är så varm och gosig!

Bloggtoppen.se