Påskafton

I lördags fick jag finbesök av familjen och mormorn. Vi fikade och jag hade bakat slisksötmumstårta (chokladtårtbotten, mörkchokladglasyrfyllning och vitchokladglasyr ovanpå + lindt kaniner och chokladägg som dekoration) och wienerkakor. Sen åkte jag med dem tillbaka till byn där det serverades påskmiddag. Om man kokar ägg med rödlöksskal blir de röda.. ägg1ägg2

2 kommentarer:

evelina sa...

hallå ingen bild på kakan!? det var ju den man ville se bild på och inte äggen heller! förresten, det där med lök gjorde du förra året va? tror mig minnas något sådant.. eller så gör min hjärna en sån där tänka-långsamt-grej eftersom det känns som om jag varit här förr ;) gjorde du chokladglasyren som en "ganache" dvs choklad blandat med vispgrädde och smör eller var det florsocker? glasyr låter florsockrigt, man är ju proffsig i chokladöverdragsväg vettu ;)

A. sa...

Nä tyvärr inte, jag hade inga batterier i kameran för att batteriladdar grejen va paj. Men pappa fixade en ny batteriladdar grej när jag kom till torstuna så där blev det bilder.
Jag kommer inte ihåg om jag gjorde lökgrejen förra året, men mycket möjligt har vetat att man kan göra så typ sen jag var liten :)
Det var smält choklad, grädde, smör och socker.. En av glasyrerna var det florsocker i istället för vanligt socker men kommer inte ihåg vilken. Den vita glasyren blev iallafall på tok för rinnig så nästa gång ska jag göra med den som med den mörka som blev fastare..

Bloggtoppen.se