♥♥♥

Tänkte bara meddela att jag klarade tentan. Jag vet inte hur mycket eller på vilket sätt, men nu är den biten över. Hösten blev genast lite ljusare. Ännu ett hinder är överkommet och den här gången ansträngde jag mig ordentlig istället för att glida på ett bananskal som annars är brukligt. Ikväll tänker jag fira med några avsnitt Dead like me och en tråkig sallad. Imorgon tänker jag fira med nudelwok från SpicyHot i en biosalong där Hellboy II visas! (förhoppningsvis)

7 kommentarer:

Anonym sa...

ska du gå ensam? är det nån slags stargate atlantisfilm?

A. sa...

Nej jag ska gå med Georg. Det är en helt fantastisk film, tror jag. Jag har ju förstås bara sett Hellboy ett, men den är iallafall fantastisk. En film med mycket hjärta. Men du är kanske en sån som skulle störa dig på att huvudpersonen är ett stort rött monster. Samma filmskapare har gjort Pans labyrint btw, om du har sett den, och om du inte har sett den, se den.

Anonym sa...

och jag menar förstås grattis till tentan!
jag har sett pans labyrinth, varför tror du vi är kompisar egentligen?
jag antar att jag är mer för typ drama och action än för utomjordiska galenskaper. har försökt ett par gånger men det går helt enkelt inte..
det är inte det att jag stör mig utan jag hmm.. kan inte leva mig in i det?

Anonym sa...

det var meningen att det skulle vara en gubbe som typ ;) eller :P eller :D efter "varför tror du vi är kompisar egentligen?" det blev himla hårt det där skämtet!

A. sa...

Tack!
Kanske borde du försöka vidga din fantasi ;) All fiction är ju ändå alltid fiction, mer eller mindre, även om en del fiction utger sig för att vara mer realistiskt. Och att något är mer likt verkligheten behöver inte betyda att den säger mer sanningar om världen eller människorna. Det kan rent utav vara tvärtom, att en filmskapare i sin iver att göra en korrekt samhällsskildring begränsar sitt uttryckssätt och inte lyckas förmedla någonting. Eller så kan en filmskapare utge sig för att göra något realistiskt men gör något som inte är ett dugg trovärdigt så man sitter där i biosalongen och tänker "säkert", "ofta", "som om!". Men om man t.ex. förpackar en väldigt "mänsklig" superhjälte i ett stort rött monster så får man genast möjligheten att förstora upp ett helt spektra av mänskliga känslor och kan då få till en jäklarns intressant film (åtminstone när Del Toro gör den!). Men så kan det självklart gå väldigt fel när fel filmskapare ger sig på att göra en orealistisk-, utomjordings-, fantasy- eller superhjälte-film, men det är en annan historia.

Nu blev det ett väldigt långts svar ;) Hoppas du inte tar illa upp, men jag tycker att det är tråkigt att du missar så många bra filmer! Och så tycker jag att det är så intressant så jag skulle kunna skriva en essä på ämnet..

(btw så absolut på alla sätt ytterligt avskyr jag Stargate atlantis!)

Anonym sa...

jag tog nog till hårda ord när jag sa "är det där en sån där stargate atlantis-film" men ja alltså. jag har försökt tycka om många gånger. känner mig omringad av folk som bara älskar såna filmer, men någonstans så blir jag liksom inte varmt i hjärtat av dem. jag kan titta på dem, det kan vara underhållande, det kan vara intressant, men det är inte så att jag säger "wow där här är min grej".
det är en fantasyfilm jag gillar o det där den där "stardust".. varför? vet ej!

A. sa...

Om du gillar Stardust så läs boken! Skriven av Neil Gaiman. Jag tycker att de tagit bort de mest orginella sakerna från boken och gjort den alldeles för "hollywood". Typ slutet är mycket vackrare och missmodigare i boken.
Jag har en illustrerad upplaga som jag köpte i New York. Underbart vacker. Låna?

Bloggtoppen.se