Cor, kardia eller som jag brukar säga; lilla hjärtat

Allt jag måste få in i mitt huvud känns väldigt överväldigande just nu. Jag ska helst lära mig latin till på måndag också. Men det sjunker nog in till slut. På kvällen efter en dag med föreläsningar nio till fem så vill man inte ens tänka på det.

Man får ha sina docs i sängen. Iallafall om man ska tvätta lakanen sen.


4 kommentarer:

Anonym sa...

när det känns som om det du gör är helt meningslöst och du tänker"inte fan finns det väl någon där ute i världen som bryr sig om latin" så kan du ju tänka på mig som blir lite pirrig i kroppen av tanken att kunna alla latinska namn på allt man har i kroppen. fatta vad man lär sig på kuppen! latin är liksom det som binder samman så många olika språk, och särskilt särkilt i sjukdoms världen. jag älskar latin! latin för kroppsdelar, latin för blommor, latin på allt annat.
det skumma är bara att jag aldrig pluggat latin.. det är synd.
jag är i grund och botten historienörd, och så gillar jag att förstå lite av så många språk som möjligt. kan man svenska, engelska och så lite latin kommer man långt!

Anonym sa...

äg jag lägger in en kommentar till: som när en tränare sen skulle komma och säga: vi lägger in lite cardio-träning, så vet du att det är konditionsträning för att pumpa upp hjärtfrekvensen o pulsen!
och veta saker är kul..

A. sa...

Jag tycker att det är kul med språk, och latinet är grymt bra att lära sig absolut! Jag lär mig ganska snabbt också. Kan redan nästan alla benen och bendelarna i armarna :) Bara överväldigande att hela överkroppens ben och muskler helst ska sitta till på måndag! Det svåra är egentligen inte orden, utan hur de ska böjas. Typ scapula är skulderblad, benås är spina, är då benåsen på skulderbladet spina scapula, spina scapularis, spina scapulis..? haha. Men våran lärare sa att han inte tänker bry sig om sådana fel när han rättar tentan. (rätt svar är spina scupulae btw :)

Vad cardio-träning är har jag nog vetat länge!

Tack för att du peppar kompis!

A. sa...

spina scApulae ska det vara ;)

Bloggtoppen.se