Söndag

Just nu ligger jag i hotelsängen. Klockan är halv två här. Jag vaknade efter två timmars sömn av att jag var bakis. Det är faktiskt bra för då slipper jag vara bakis imorgon.
Idag har vi gått runt i gamla stan. Väldigt mysigt. Vi har kollat på fina hus, sådana finns det gott om här. Även om det finns en hel del stackars förfallna hus också. Vi har även varit på lettiska ockupationsmuseet vilket gör att jag hatar Sovjet och nazi-Tyskland lite extra hårt idag. Sen satt vi på någon uteservering och tog varsin öl och diskuterade vad vi fått lära oss på museet. Vi passade också på att dricka Rigas Balzams som är en stark örtdryck. Den är tydligen bra mot alla möjliga krämpor, men framför allt mot nykterhet skulle jag vilja påstå. På kvällen åt vi helt vansinnigt god mat på något fancy restaurang. Sedan trodde vi att ryssarna anföll. I ungefär sju sekunder funderade jag på om man skulle söka skydd. Men det visade sig vara extremt mycket fyrverkerier. Rigas dag eller något sånt. Men det lät verkligen som bomber och granater och höll på i typ en timme!



Det finns många fina hus i Riga, men det här är min favorit. Det var en gång en handelsman som blev avvisad från gillet han ville gå med i. Men han var då inte den som lät sig bli trampad på! Han köpte ett hus så nära gilleshuset som möjligt och prydde det med två katter. Båda katterna hade rumporna vända mot gillet som en symbol för mannens ilska. Härlig kille! Den hämden ska jag ha i bakhuvudet om jag blir dissad på någon arbetsintervju i framtiden. I vilket fall så blev det rabalder och en av katterna fick han vända bort. Men ändå! Och tjusigt är huset också.

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se