Tre filmer en lördag

1:a maj spenderades i sängen med tre filmer, pizza och glass. Ingen av filmerna var någon höjdare, och blev betygsatta med tvåor på filmtipset.se. Snabbrecensioner följer.

Avatar

avatar_wallpaper_2 avatar 

- Seg, tråkig och förutsägbar. Lååångdragna scener där de flyger runt, springer och hoppar.

- Ful! Usch och fy för fula animationer! Varför ser de ut som i ett tv-spel när Cameron hade den enorma budgeten?

+ Någonstans där under alla effekter fanns någonslags budskap om att man borde vara ett med naturen och inte bara skövla och utarma resurser. Budskapet är dock ganska old och levereras bättre i typ Princess Mononoke eller kanske till och med Pocahontas..

An education

an-education An_Education-groupan-education-4v7i5351   an-education1an_education13

Skolflicka träffar äldre man och ifrågasätter vad man ska med en utbildning till. Svaret levereras innan filmen är slut. Skriven av Nick Hornby.

- Även denna film är ganska seg och förutsägbar. Kände inget som helst engagemang för storyn trots bra skådespelare. När den var slut tänkte jag bara; jaha och?

+ Pappa karaktären! Helt underbar skådespelarinsats av Alfred Molina, han gör hela filmen.

+ Snygg, snygg, snygg. Jag ville hoppa in filmen och både ha tjusiga kläder på mig på trendiga jazzklubbar och gå i hennes skola och plugga engelsk littaratur i söt skoluniform.

Up in the air

site_28_rand_554690853_up_in_the_air_pub_627

En man som undviker att bli nedtyngd av materialla ting och även djupare relationer med sina medmänniskor reser runt i USA med det tacksamma jobbet att avskeda personal åt företag.

- Gubbig som bara den och underhöll iallafall inte mig. Thank you for smoking, på samma tema av samma regissör, var iallafall rolig.

- Kan möjligtvis ha haft någonslags budskap, men det bara svish, över mitt huvud.

+ Snyggt foto och bildspråk.

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se