Annas middagstips

Mat är gott. Mat är bra. Och extra gott och bra är kronärtskocka. Det åt vi igår för jag har varit sugen på det jättelänge. Med grön ärtsoppa och hummusdipp. Det är jättelätt att tillaga kronärtskocka, även om koktiden är lite lång. Det man behöver är en kastrull, vatten och salt. Först måste man bryta av stammen. Görs lätt mot en bordskant. Sedan lägger man skockan (kockan?) i en kastrull med saltat vatten och kokar i 35-45 minuter. Den är klar om "bladen" lossnar lätt. Jag delade den sedan och tog ut "skägget". Sedan är det bara att servera. Ät den som den är, dippad i smör eller som vi åt den, med favoritdippen. Man biter liksom av den matiga delen av bladen och lämnar resten. När man kommer till botten äter man allt, och bottnen är vansinnigt god.

Ser inte det gott ut så vet jag inte vad.

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se